Microsoft najavljuje Windows 8.1 novitete

Nakon zvanične najave da Windows 8.1 stiže na globalno tržište 18. oktobra, kompanija Microsoft je na svom Windows Expierience blogu, sinoć objavila kako izgleda njena vizija proširene baze aplikacija i servisa koji će biti integrisani u Windows 8.1.

Apps_Graphic_White_387101B6Kako je na blogu opisao Rajan Gevin, direktor odeljenja zaduženog za aplikacije i servise u kompaniji Microsoft, mogućnost izražavanja sopstvenih ideja i potreba,  obavljanje posla na najbolji mogući način i „ozbiljna“ zabava predstavljaju sve ono što korisnici svakodnevno rade uz obaveznu komunikaciju sa drugima.

„Uvereni smo da uređaji koje pokreće Windows ispunjavaju te želje korisnika već od trenutka kada ga prvi put uključe.“ – istakao je Gevin i dodao  “Unapređena i proširena baza aplikacija i servisa kao što su  Skype, Bing, Internet Explorer, SkyDrive, Outlook.com, Xbox Music, video i igre predstavlja integralni deo vašeg novog Windows uređaja. Performanse svakog od ovih servisa su sjajne, ali se njihove prave vrednosti osećaju tek kada ih pokrećete zajedno i na taj način osetite jedinstveno iskustvo.”

Vođeni podatkom da više od 300 miliona ljudi koristi Skype za lični kontakt i deljenje velikih i malih trenutaka putem poruka, odnosno audio i video poziva, u Microsoftu su se odlučili da ovu aplikaciju integrišu u startni meni.

Pročitajte i:  Oko 8,5 miliona njegovih Microsoft uređaja je prestalo sa radom

U narednih nekoliko meseci, kompanija Microsoft će predstaviti još informacija o novinama koje stižu sa Windows 8.1 nadogradnjom za operativni sistem Windows 8. Do 18. oktobra,kada će korisnici moći da iz Windows Stora besplatno preuzmu Windows 8.1 , svi zainteresovani već sada mogu da iz prve ruke osete neke od unapređenih aplikacija i servisa preuzimanjem Windows 8.1 Preview verzije.

Facebook komentari: