N Central domination

Microsoft navodno planira akvizicije kompanija EA, Valve i Bluehole

Microsoft navodno planira nekoliko velikih akvizicija, a kako bi poboljšao ekskluzivnu ponudu za Xbox. Kompanija već neko vreme ne krije ovakve namere, te spremnost da kupi čitave izdavačke kompanije, a kako bi sprečila nedostatak ekskluzivnih igara za ovu konzolu.

PCPress.rs Image

Naime, kompanija je vođi Xbox odeljka, Philu Spenceru, ukazala poverenje, te ga unapredila u izvršnog direktora odeljenja za gejming, a od njega se za uzvrat očekuje da reši nedostatak ekskluzivnih sadržaja za pomenutu konzolu. Ovaj problem je razlog nepovoljnog položaja Xbox One u odnosu na PlayStation 4, a u pogledu broja objavljenih igara. Microsoft nije objavio ukupan broj prodatih konzola, te se spekuliše da je u pitanju oko 35 miliona, dok PlayStation 4 ima preko 73 miliona prodatih jedinica. Upravo zbog ovakvih podataka je i došlo do glasina o mogućim akvizicijama, te su neimenovani izvori pustili mašti na volju.

Spekuliše se da su u pitanju velika imena, te neimenovani izvori navode da bi kompanija mogla da kupi i Electronic Arts, a prema drugim izvorima to bi mogla da bude i kompanija Valve, te kreator igre PlayerUnknown’s Battlegrounds – Bluehole, koji je tokom prošle godine doživeo nekoliko velikih poslovnih uspeha. Iako je moguće da se radi samo o glasinama, ovakvi pregovori se često dešavaju u okviru IT, te gejming industrije, pa i najluđe spekulacije mogu da postanu stvarnost.

Pročitajte i:  Valve objavio da će do kraja godine dostaviti sve poručene Steam Deck uređaje

PCPress.rs Image

Microsoft je svakako sposoban da obavi ove kupovine, ali je konkurencija jaka, te je moguće da postoji još kompanija koje se interesuju za slične akvizicije. Kompanija je sasvim sigurno zainteresovana za nadogradnju svog gejming rezimea, a posedovanje pomenutih studija, te talenata koji u njima borave, bi to svakako moglo da joj omogući.

Izvor: VG 24/7

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,