Top50 Glas publike

Microsoft ne odustaje od aplikacije Skype

Uprkos popularnosti Microsoft Teams -a, Microsoft ne odustaje od Skype -a. Usluga video konferencija dobija skup novih funkcija a sve su osmišljene da aplikaciju učine bržom, pouzdanijom i modernijom.

PCPress.rs Image

Nova svetla tema, kao i promena koja vas postavlja na glavni kadar tokom poziva, nove su velike promene. Microsoft čak menja format poziva tako da se svi učesnici mogu videti zajedno. To uključuje i učesnike samo sa zvukom, koji sada Skype mogu doživeti na sasvim drugačiji način.

PCPress.rs Image

Nove performanse Skype-a

Što se tiče performansi, Microsoft kaže da je aplikacija sada 30% brža na radnoj površini, a preko 2,000% brža na Android-u. Kompanija kaže da je posvećena prilagođenju Skype-a na svim veb pregledačima, uključujući Edge, Chrome, Safari i Operu.

Ovo bi trebalo da bude korisno za funkciju „Meet Now, gde je sada izgled tako redizajniran za lakšu upotrebu i lepši izgled. Linkovi za pridruživanje „Meet Now“-u su se takođe promenili tako da možete videti deo sa svojim imenom kada se pridružite pozivu.

Pročitajte i:  Poboljšane su performanse Microsoft Teams aplikacije za desktop računare - da li ste primetili?

Ostale funkcije aplikacije Skype Desktop za Windows i Mac takođe bi trebalo da se izgledaju drugačije u budućem ažuriranju. Nadograđena zaglavlja, ćaskanja koja imaju promenjen raspored i izgledi dugmića samo su neke od promena – čak će se i leva strana promeniti, kako bi se uravnotežila svetlost sa novim temama i bojama.

PCPress.rs Image

Što se tiče mobilnih verzija Skype-a, Microsoft dodaje novu funkciju „TwinCam“. Ovo funkacija omogućuje da svoj telefon dodate kao kameru za poziv ili da pokažete kućnog ljubimca ili nešto što se nalazi iza veb kamere vašeg laptopa.

PCPress.rs Image

U situacijama u kojima razgovarate sa nekim ko govori drugim jezikom, postojaće funkcija Skype univerzalnog prevodioca, koja je prevodilac u realnom vremenu i koja radi na glavnim pozivima.

Lista funkcija koje uskoro dolaze su prilagođena zvukovima obaveštenja i imaju mogućnost reagovanja sa bilo kojim karakterom u roku od dve sekunde tokom poziva. Microsoft takođe integriše Skype sa Office Lens-om, tako da možete da kreirate video zapise i skenirate dokumente.

Izvor: Digitaltrends

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,