TrendMicro

Microsoft neće prihvatiti nove Windows 8 aplikacije nakon 31. oktobra

Microsoft je u poslednjih nekoliko godina potpuno fokusiran na Windows 10 i želeo bi da programeri i kreatori učine isto. Kompanija je na svom zvaničnom blogu potvrdila da će prestati da prihvata nove aplikacije za Windows Phone 8.x ili ranije i Windows 8/8.1 od 31. oktobra. Kompanija će kasnije prestati da distribuira i ažuriranja aplikacija u navedenim verzijama. Ažuriranja će biti dostupna samo korisnicima na Windows 10. Ovim Microsoft želi na suptilan način da stavi do znanja developerima da bi trebalo da usmere svoju energiju na kreiranje aplikacija za Windows 10.

PCPress.rs Image

Ažuriranja aplikacija neće se distribuirati na Windows Phone 8.x ili ranije verzije počev od 1. jula 2019. Developeri će moći da objavljuju ažuriranja za sve aplikacije, ali će biti dostupni samo Windows 10 uređajima. Microsoft će na kraju prekinuti distribuciju ažuriranja aplikacija na Windows 8/8.1 uređaje 1. jula 2023. Developerima će biti dozvoljeno da objavljuju ažuriranja za sve aplikacije, ali će ih takođe objaviti samo korisnicima na Windowsu 10.

Pročitajte i:  Xbox Game Pass predstavlja 15% ukupne zarade Microsoft-ovog gejming sektora

Kompanija ohrabruje programere da svoje postojeće programe prenose na Universal Windows platformu tako da mogu da kreiraju jedinstveni paket aplikacija za Windows 10 koji se može instalirati na svim uređajima koji podržavaju Windows.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,