BIZIT 2022

Microsoft: Nevolje sa Edge pretraživačem

Informacije o novom Edge pretraživaču koji je osnažen Chromium-om stigle su do korisnika podzemnim kanalima, budući da su linkovi za preuzimanje pretraživača već postavljeni na popularne sajtove za deljenje sadržaja. Procurela verzija je rana kopija onoga što bi Microsoft uskoro trebalo da objavi.

PCPress.rs Image

Nova Edge verzija zasniva se na Chromium-u, te prvi bildovi podrazumevaju i podršku za Chrome ekstenzije, kao i korisne promene u okviru korisničkog interfejsa. Korisnici su tokom vikenda zahvaljujući procurelim informacijama već mogli da vide kako novi pretraživač izgleda, te da ima slične performanse kao Chrome. Mnogi su već neko vreme zabrinuti u vezi sa tim da bi Microsoft, pošto se potpuno okrene Chromium-u, mogao da bude kontrolisan od strane Google-a, ali eksperti ističu da bi ovaj postupak, bar kada su desktop operativni sistemi u pitanju, mogao da ima potpuno drugačije rezultate.

Naime, radi se o tome da Windows dominira tržištem kada su desktop/laptop operativni sistemi u pitanju, te bi u slučaju da Edge ponudi istu funkcionalnost, i kompletan pristup Chrome ekstenzijama, mnogi korisnici mogli da se u potpunosti okrenu Microsoft-ovom pretraživaču. Na taj način bi Microsoft mogao da stekne veću kontrolu, umesto da pređe padne u ruke Google-a.

Pročitajte i:  Alex Kipman, šef HoloLensa napušta Microsoft

PCPress.rs Image

Korisnici koji su testirali verziju koja je procurela tvrde da pretraživač odlično funkcioniše, te dodaju da je više nego spreman za globalnu upotrebu.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,