Microsoft objavio dostupnost servisa Power BI za Office 365

Kompanija Microsoft objavila je opštu dostupnost servisa Power BI za Office 365 – poslovnog alata u “oblaku” koji omogućava potpuno novi način rada s podacima u alatima Excel i Office 365.

powerbimapPower BI (Business Intelligence) za Office 365 objedinjuje prednosti Microsoft-ovih servisa u oblaku, produktivnosti i poslovne inteligencije, a Power BI za Office 365 sa Excelom omogućava poslovnim korisnicima da lako kreiraju izveštaje i istražuju podatke u Excelu, dele ih i zajedno rade na rezultatima pomoću Office 365, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Excel uključuje i modeliranje podataka i mogućnosti vizualizacije koja omogućuje korisniku da lako istražuje, pregleda i kombinuje svoje podatke.

Sa Office 365 servisom, korisnici imaju pristup “oblaku” pomoću kog dele svoje nove vizuelne prikaze i izveštaje sa svojim kolegama u realnom vremenu, i na mobilnim uređajima. U takvoj interakciji oni pomoću svojih uvek ažurnih podataka na jedan novi način imaju uvid u svoj rad, rad svog tima, pa tako i svojim radom upravljaju uspešnije.

Među ključnim mogućnostima koje korisnici imaju na raspolaganju iz Microsofta izdvajaju Data Management Gateway koji omogućava vezu sa baznim izvorom podataka (vašim računarom) i vrši ažuriranje prema rasporedu., BI sajtove, namenske radne prostore koji su optimizovani za BI projekte, pristup BI sajtovima i podacima bez obzira gde se korisnici  i upite na prilagođenom jeziku kroz pitanja i odgovore koji omogućavaju korisnicima da postavljaju pitanja vezana za svoje podatke i primaju neposredne odgovore u obliku interaktivne tabele, grafikona ili crteža.

Pročitajte i:  Hoće li Windows uskoro doći na M1 Mac računare?

Više o tome kako doći do Power BI servisa za Office 365 možete pronaći na www.powerbi.com.

Facebook komentari:

Tagovi: , ,