Microsoft objavio vanrednu zakrpu za Windows 7

Microsoft je objavio hitnu zakrpu za Windows 7 i Windows Server 2008, što je bilo neophodno pošto su bezbednosni istraživači došli do zaključka da je zakrpa za Meltdown koja je objavljena u januaru sa sobom donela još veću ranjivost.

PCPress.rs Image

Tako je pomenuta zakrpa trebalo da Windows 7 i Windows Server 2008 sisteme zaštiti od ranjivosti, ali je umesto toga omogućila propust zahvaljujući kojem bilo koji nasumični proces može da pročita celokupnu memoriju sistema, te da u nju upisuje dodatne podatke. Ranjivost je napadačima koji su ulogovani u sistem omogućavala da koriste specijalno kreirane aplikacije, a kako bi preuzeli kontrolu nad ranjivim sistemima. Nakon toga su mogli da instaliraju programe, pregledaju, menjaju, ili brišu podatke, kao i da kreiraju nove naloge sa punim administratorskim dozvolama.

Kompanija je upravo zbog toga odlučila da objavi hitnu zakrpu, a izvan svog Patch Tuesday ciklusa, te je korisnicima preporučeno da je instaliraju što je pre moguće. Iako još uvek nije otkriven ni jedan napad koji se dogodio zahvaljujući ovoj ranjivosti, stručnjaci napominju da je to samo pitanje vremena.

Pročitajte i:  Intel i Google Cloud predstavili novi čip

Izvor: Guru3D

Pogledajte i: Motorola i Avigilon strateško partnerstvo – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,