Microsoft obrisao Windows 10 update koji je usporavao računare

Windows 10 se oprostio sa ažuriranjem KB4559309. Mnogi korisnici nisu stigli ni da se upoznaju sa ovim updateom, budući da se pojavio pre oko dva meseca, ali je one koji su se sa njim susreli dovoljno uzdrmao, budući da se ustanovilo da je odgovoran za sporiji rad računara.

PCPress.rs Image

Zadatak ažuriranja KB4559309 bio je da stari Edge pregledač zameni novim i boljim Chromium Edge-om, ali su mnogi korisnici nakon preuzimanja počeli da prijavljuju ozbiljne probleme sa radom računara. Poteškoća je bila i u tome što se radilo o automatskom ažuriranju, tako da korisnici nisu odlučivali o tome kada će stići na njihove uređaje.

Microsoft je nakon brojnih pritužbi ažuriranje uklonio, a na njegovo mesto je došao KB4576754, koji, bar za sada, radi bez problema. I ovo ažuriranje je stiglo kao automatsko, tako da se od korisnika ne očekuje da bilo šta preduzimaju po pitanju preuzimanja novog updatea.

PCPress.rs Image

Novi problem je samo jedna u nizu prethodnih komplikacija, ali je utešno to što je Microsoft ovog puta brzo reagovao, te rešio problem.

Pročitajte i:  Microsoft počinje testiranje Xbox night mode-a

Izvor: Tech Radar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,