Microsoft odustaje od grafičkog unapređenja Minecraft-a

Igrači Minecraft-a još od 2017. godine očekuju najavljeni update, koji se prvenstveno odnosio na poboljšanje grafike. Međutim, pokazalo se da je to tehnički previše zahtevan zadatak i da će se od njega odustati.

PCPress.rs Image

Od update-a nazvanog „Super Duper Graphic Pack“, očekivano je da će doneti više svetlosnih efekata (senke i maglu), nove mehanizme kretanja za neke elemente u igre, kao i nove teksture za karaktere. Ovaj, kako se pokazalo, previše ambiciozan update najavljen je na E3 konferenciji pre dve godine. ali od toga neće biti ništa. Kako je Microsoft objavio u ponedeljak, tokom razvojnog perioda ispostavilo se da nije moguće ispratiti zadate rokove i na zadovoljavajući način implementirati sva unapređenja.

Razvojni studio Mojang, koji razvija Minecraft, a nalalzi se u vlasništvu Microsofta od 2014. godine, izdao je saopštenje da nisu zadovoljni performansama update-a na različitim uređajima. To je glavni razlog zašto se prestaje sa njegovim razvojem, ali će se istovremeno kompanija preorijentisati na druge načine kako da poboljša vizuelno iskustvo igranja Mintecraft-a.

Pročitajte i:  Microsoft otkriva kako zaobići njegove sistemske zahteve za Windows 11

Izvor: Cnet

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,