Microsoft-ova spajalica Clippy u novom okruženju

Developer Eros Fratini izradio je novu verziju spajalice naziva ClippyVS, koja je zapravo klon originala, ali ne radi unutar Office-a nego dolazi kao dodatak za Visual Studio. Ceo projekat dostupan je za preuzimanje na GitHub-u, a jednom kada ga instalirate i krenete da radite u Visual Studiju upoznaćete se i s njegovim mogućnostima, koje pre svega uključuju tekstualne i vizualne reakcije na sve što korisnik u ovom programu radi.

PCPress.rs Image

Krajem 90-ih godina prošlog veka svi koji su koristili Microsoft Office teško da su mogli izbeći prvog široko dostupnog virtualnog pomoćnika. Nekima omražena a nekima simpatična, Microsoft-ova spajalica Clippy postala je sinonim za interaktivni sistem pomoći unutar Office-a. Sada, dvadeset godina nakon njegove prve verzije, pojavio se i mnogo moderniji klon u nešto drugačijem kontekstu.

PCPress.rs Image

Projekat ClippyVS je još uvek u razvoju, ali programeri koji su nostalgični mogu iz zabave da ga instaliraju već sada. Ako ni zbog čega drugog, da se prisete simpatične spajalice u gotovo izvornom obliku.

Izvor: On MSFT

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Ažuriranje Microsoft Teams-a doprinosi smanjenju ometanja pažnje
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,