Microsoft počinje testiranje Xbox night mode-a

Ne brinite ako ste odlučili da igrate Xbox igru do ranih jutarnjih sati – te kasnonoćne sesije će vam uskoro biti lakše.

PCPress.rs Image

Čak i vaš kontroler može potamneti za kasne noćne igre

Microsoft je počeo javno da testira noćni režim Xbox-a koji bi trebalo da noćno igranje, odnosno, igranje u mraku – učini prijatnijim. Ova funkcija može zatamniti ekran, dugme za napajanje, pa čak i svetlo vašeg kontrolera. Opcioni filter plavog svetla teoretski pomaže u smanjenju naprezanja očiju, a možete onemogućiti HDR da biste izbegli izuzetno svetle slike.

Možete ručno prebaciti funkciju ako želite, ali je možete i zakazati u određeno vreme ili automatski na osnovu zalaska sunca i (ako ste igrali dovoljno dugo) izlaska sunca. Noćni režim Xbox-a trenutno je ograničen na testere u vrlo ranom Alpha Skip-Ahead ringu. Pogodnosti će trebati neko vreme da postigne konačno izdanje. Lako je pronaći noćne režime na računaru i telefonu, ali niste baš imali takav luksuz na konzolama. Ako sve bude u redu, imaćete mnogo udobnije noćno iskustvo bez obzira na to koji ekran koristite.

Pročitajte i:  Windows 11 dobija ugrađeni skener QR kodova: Evo kako da ga koristite

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,