BIZIT 2022

Microsoft ponovo menja ažuriranje Windows 10 operativnog sistema

Oni koji Windows Update koriste u okviru svojih poslovnih paketa mogli bi da izgube mogućnost  koja im je do sada davala slobodu da odlažu implementaciju svake nove Windows opcije, a sve dok im ne bude zgodno da prihvate promene. Sa verzijom 1903 takve slobode neće biti, pa će korisnici morati da dobro povedu računa o tome koliko svaka promena utiče na poslovanje, te čuvanje dokumenata.

PCPress.rs Image

Kada je Microsoft počeo da Windows 10 distribuira „kao servis“, sa regularnim ažuriranjima koja su se uvek događala u određeno vreme, pojavile su se dve update grane: “Current Branch” (CB) za obične korisnike i Current Branch for Business” (CBB) za kompanije. Tokom 2017. ova imena su izmenjena, te se prešlo na dva ažuriranja godišnje – jedno u aprilu i jedno u oktobru. Tako je ažuriranje za obične korisnike postalo “Semi-Annual Channel (Targeted)”, dok je ono za kompanije postalo poznato kao “Semi-Annual Channel”. Poslovni Windows paketi su mogli da se podešavaju tako da prate jednu ili drugu verziju, a u zavisnosti od toga na koji način su zaposleni želeli da kontrolišu implementaciju novih ažuriranja. Tako su uređaji koji su bili podešeni na “Semi-Annual Channel” morali da sačekaju po nekoliko meseci od kada se nova ažuriranja pojave na “Semi-Annual Channel (Targeted)” uređajima, pa je razlika išla i do tri meseca, a sve dok se nije pojavila Windows verzija 1809. Tako su zaposleni imali dovoljno vremena da se pozabave novim opcijama, te procene kada je najbolje da ih primene.

Pročitajte i:  Microsoft istražuje podešavanja dizajna za dijalog za Windows 11 Shutdown dialog

PCPress.rs Image

Sa Windows verzijom 1903, koja stiže u aprilu, korisnici više neće biti u mogućnosti da biraju između “Semi-Annual Channel (Targeted)” i “Semi-Annual Channel”, te korporativnim korisnicima neće preostajati mnogo vremena da promisle nova ažuriranja, i odluče kada su dovoljno dobra za njihove potrebe. Zbog toga se očekuje da Microsoft poradi na tome da nove opcije budu na zadovoljavajućem nivou kako za obične korisnike, tako i za velike kompanije, od prvog dana od kad se neko ažuriranje pojavi. Ipak, eksperti sumnjaju da je to moguće, te očekuju da administracije velikih kompanija ne budu naročito zadovoljne novim opcijama koje stižu sa verzijom 1903.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,