Microsoft potpuno otvara kancelarije krajem februara

Microsoft planira da 28. februara potpuno otvori svoje kancelarije u državi Vašington, gde mu je sedište. Planovi za ponovno otvaranje kompanije menjali su se mnogo puta tokom 2021.godine, pre nego što su odloženi na neodređeno vreme u septembru, ali sada Microsoft ima siguran datum.

PCPress.rs Image

Veliko otvaranje

Visoke stope vakcinacije, kao i opadanje hospitalizacija i smrtnih slučajeva u državi su „deo onoga što nam omogućava da pređemo na ovu fazu našeg hibridnog radnog puta“, rekao je Chris Capossela, izvršni potpredsednik Microsoft-a.

Međutim, Microsoft ne propisuje opšti zahtev da se zaposleni vrate u kancelariju. Umesto toga, zaposleni će imati 30 dana od 28. februara da „prilagode svoje rutine i usvoje radne preferencije o kojima su se dogovorili sa svojim menadžerima“, rekao je Capossela.

Kancelarije kompanije Bay Area u Kaliforniji će na sličan način biti potpuno ponovo otvorene 28. februara, „i očekujemo da će mnoge druge naše lokacije u SAD slediti njihov primer kako uslovi budu dozvoljavali“, rekao je Capossela.

Poslednjih nedelja i druge tehnološke kompanije su prilagodile svoje kancelarijske planove. Planirano je da Meta ponovo otvori svoje kancelarije 28. marta, a zaposleni će morati da budu vakcinisani protiv COVID-19 da bi se vratili u kancelariju.

Pročitajte i:  Microsoft VASA-1: Kad ožive lica s fotografija

Zaposleni u Apple-u će takođe morati da podnesu dokaz o buster dozi protiv COVID-19 ili da imaju negativne testove brzog antigena da bi ušli na radno mesto. Google je u decembru rekao da će sačekati ovu godinu da napravi nove planove za povratak u kancelariju.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: