BIZIT Seminar

Microsoft potvrdio da postoji nestašica Xbox kontrolera

Nakon što su skoro svi veliki distributeri kompletno rasprodali svoje zalihe Xbox kontrolera u Evropi, Microsoft je potvrdio da trenutno postoji nestašica istih. Amazon UK je jedna od retkih kompanija koja ih još uvek ima na stanju, ali samo u Carbon Black varijanti. Inače, na Amazonu su cene polovnih kontrolera dostigle cenu od preko 100 evra, što je skoro duplo više od njihove oficijelne cene.

xbox

Xbox Design Lab, koji služi za kupovinu kontrolera čiji dizajn biraju sami korisnici, i dalje prima porudžbine, a Microsoft tvrdi da će poručeni kontroleri stignu do korisnika u roku od 28 dana, što je uobičajena situacija. Jedino nismo sigurni da li je kompanija obezbedila dovoljno kontrolera za ovu namenu, ili samo nije ažurirala informacije na svom sajtu.

Inače, do nedostatka kontrolera došlo je zbog poremećaja u lancu isporuke komponenti za njih, a Microsoft tvrdi da radi sve što je u njihovoj moći kako bi se ta situacija prevazišla što pre.

Ovo je samo dodatak na već poznati nedostatak Xbox Series X i PlayStation 5 konzola. Prošlo je više od godinu i po dana od njihovog predstavljanja, a Microsoft i Sony se još uvek bore da proizvedu dovoljno ovih konzola, koje se rasprodaju bukvalno čim stignu na rafove prodavnica.

Pročitajte i:  Xbox testira funkciju za uštedu energije

Izvor: Video Games Chronicle

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,