Microsoft preporučio hitnu bezbednosnu zakrpu za Windows korisnike

Microsoft je svim Windows korisnicima preporučio da instaliraju bezbednosnu zakrpu koja je objavljena izvan rasporeda ostalih ažuriranja, pa se čini da se radi o ranjivosti koja zahteva hitno rešenje.

PCPress.rs Image

U pitanju je propust u nekim verzijama Internet Explorer-a koji bi napadačima mogao da dozvoli da sa udaljenosti pokreću maliciozni kod na pogođenim uređajima. Problematični kod se na računare otprema preko malicioznih web stranica, te linkova koji su deo phishing kampanje, a napadač koji uspešno iskoristi ranjivost može da preuzme potpunu kontrolu nad zaraženim sistemom. Detalji o ranjivosti još uvek nisu objavljeni, ali je jasno da je aktivna, te da više od 7% od svih Internet Explorer korisnika na svojim uređajima ima pogođene verzije 9, 10 i 11. Tako su pogođene i sve Windows verzije koje podržavaju ovaj pretraživač – Windows 7, Windows 8.1 i Windows 10, te neke verzije Windows servera.

PCPress.rs Image
Izvor: AP

Većina korisnika zakrpu može da preuzme preko Windows Update, te tako reše problem koji je dovoljno ozbiljan da Microsoft motiviše da objavi zakrpu izvan planiranog rasporeda.

Pročitajte i:  Kaspersky: Trendovi u sajberbezbednosti koji su obeležili godinu za nama u Srbiji

Izvor: Tech Crunch

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,