BIZIT 2022

Microsoft preuzima Skype

110510-skype-explainer.grid-6x2[1]Microsoft Corporation i Skype Global S.à r. objavili su danas da su postigli sporazum po kome korporacija Microsoft u potpunosti preuzima kompaniju Skype uz gotovinsku isplatu od 8,6 milijardi dolara, a ovu transakciju  su odobrila oba upravna odbora.

Sa 170 miliona korisnika i 207 milijardi minuta utrošenih na glasovnu i video konverzaciju tokom 2010. godine, Skype se dokazao kao pionir u kreiranju kvalitetnih audio-vizuelnih komunikacija preko interneta. Microsoft takođe već godinama ulaže u realtime komunikacije kroz sopstvene platforme kao što je Lync (koji je prošle godine zabeležio rast od 30%), Outlook, Messenger, Hotmail i Xbox LIVE.

Pretpostavlja se da će Skype dodatno podržati Microsoft uređaje kao što Xbox i Kinect, Windows Phone i mnoge buduće Windows tehnologije, a Microsoft obećava da će nastaviti da investira u Skype klijente na ne-Microsoft platformama.

“Skype je fenomenalan servis koga vole milioni ljudi na svetu,” izjavio je direktor Microsoft-a Steve Ballmer. “Zajedno ćemo kreirati budućnost realtime komunikacija uz koje će ljudi, ma gde se nalazili, lako ostati u kontaktu sa porodicom, prijateljima i poslovnim saradnicima širom sveta.”

Pročitajte i:  Microsoft radi na ubrzanom razvoju AI tehnologije za autonomne dronove i leteće taksije

Microsoft

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,