ePlaneta

Microsoft prilagođava Skype Android starijim telefonima

Microsoft objavljuje ažuriranu verziju Skype-a za Android, a koja je optimizovana za uređaje koji imaju starije operativne sisteme, zahvaljujući čemu donosi bolji audio i video kvalitet na uređaje slabijih performansi.

PCPress.rs Image

Tako ažurirana verzija aplikacije Skype donosi poboljšanja na Android uređaje koji imaju verzije operativnih sistema od 4.0.3 do 5.1, a zato što zauzima manje memorije, čime je omogućen bolji kvalitet video razgovora i u slučajevima kada internet konekcija nije dovoljno dobra. Ovaj potez podseća na onaj koji je Google napravio sa Android Go, budući da poboljšava iskustvo onih koji imaju slabije uređaje na isti način, te aplikacija funkcioniše i na uređajima koji imaju slabiju procesorsku moć, manje RAM-a, te prostora za skladištenje. Tu se obično radi o uređajima koji su specijalno dizajnirani za prostore sa lošijom internet konekcijom, te dolaze sa aplikacijama koje su napravljene tako da mogu da funkcionišu i u ograničenim uslovima.

PCPress.rs Image

Tako je i Facebook objavio Messenger Lite za Android u oktobru 2017. godine, a Twitter verziju sajta koja troši manje podataka u septembru, pa je Skype sledeća u nizu aplikacija koje su preduzele ovaj korak, koji je dragocen u regijama u koje najmoderniji pametni telefoni još uvek nisu stigli, te siromašnim zemljama u kojima korisnici mogu da priušte jedino uređaje slabijih performansi.

Pročitajte i:  Notepad dobio opciju provere pravopisa

Izvor: The Verge

Pogledajte i: Video nadzor za kuću – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,