ePlaneta

Microsoft pristaje na nagodbu od 14 miliona

Kompanija je bila stroga prema zaposlenima koji su koristili zaštićeno odsustvo kada je došlo vreme za bonuse i unapređenja.

PCPress.rs Image

Microsoftova isplata će biti usmerena ka radnicima pogođenim od maja 2017.godine

Microsoft će platiti 14,4 miliona dolara za rešavanje slučaja u kojem su navodno vršene odmazde i diskriminacija protiv radnika u Kaliforniji. Ti radnici su koristili zaštićeno odsustvo, kao što je briga o porodici, roditeljsko, invalidsko i trudničko odsustvo.

Odeljenje za građanska prava Kalifornije (CRD) je pokrenulo istragu protiv Microsofta 2020. Godine. Odenjenje je istraživalo da li je tehnološki gigant prekršio zakone kao što su Kalifornijski zakon o pravičnom zapošljavanju i stanovanju. Zatim i Američki zakon o osobama sa invaliditetom. Predloženi sporazum je podložan sudskom odobrenju.

CRD je tvrdio da su radnici koji su koristili zaštićeno odsustvo „dobijali niže bonuse i nepovoljne ocene performansi koje su, zauzvrat, štetile njihovoj podobnosti za povećanja zasluga, dodelu akcija i unapređenja.“ Kalifornijsko odeljenje je takođe tvrdilo da Microsoft „nije preduzeo dovoljne mere da spreči diskriminaciju, menjajući karijerne puteve žena, osoba sa invaliditetom i drugih zaposlenih koji su radili u kompaniji, na kraju ih ostavljajući iza sebe.“

Pročitajte i:  Notepad dobio opciju provere pravopisa

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *