BIZIT 2022

Microsoft: Proglašeni pobednici konkursa “Kreativna škola”

Beograd, 7. jun – Nastavnički tim Šeste beogradske gimnazije sa radom „Od gena do eugenike“ i tročlana ekipa osnovnih škola „Žarko Zrenjanin“ iz Novog Sada i „Đura Jakšić“ iz Oreškovice sa radom „Seoskim sokacima, gradskim bulevarima“ pobednici su ovogodišnjeg konkursa Kreativna škola. Nagrade pobedničkim timovima uručili su predstavnici Ministarstva prosvete i Microsofta.

ilustracije “Jedna od osnovnih preporuka Saveta Evrope jeste da se omogući nastavnicima da razmenjuju znanja i iskustva koristeći digitalne platforme. Mogu da vam kažem da ste sa projektom Kreativna škola već u srcu Evrope” poručila je državna sekretarka Ministarstva prosvete Tinde Kovač Cerović na svečanosti povodom proglašenja pobednika.

Kreativna škola je najveći srpski konkurs namenjen osnovnim i srednjim školama koji nagrađuje dobre primere primene inovacije u nastavi. Ove godine je na konkurs  pristiglo 208 nastavničkih radova koji prikazuju kako je izveden čas uz primenu savremene tehnologije. Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Microsoft već šestu godinu zaredom organizuju Kreativnu školu.

“Obrazovanje je oblast za koju su svi zainteresovani – deca jer im od toga zavisi budućnost, roditelji jer brinu za bolje sutra svoje dece i nastavnici jer su oni direktno upućeni na đake” istakao je direktor Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Šćepan Ušćumlić.

Pročitajte i:  Microsoft je stavio više od 1.500 emoji-a pod open-source licencu

U poslednje tri godine naši predstavnici na Evropskom forumu inovativnih nastavnika osvajali su uvek jednu od prvih nagrada. Time se pored Srbije može jos samo pohvaliti Velika Britanija. Ideja kompanije Microsoft koja je organizator ovog takmičenja u Srbiji, Evropi i u svetu, jeste da stimuliše kreativni razvoj i pristup u obrazovanju.

“Nagradni konkurs Kreativna škola pokrenut je kao deo Microsoftovog globalnog programa „Partner u učenju“ u Srbiji, koji za cilj ima unapređenje obrazovanja kroz uvođenje informacionih tehnologija.  Raduje nas  što poslednjih šest godina, koliko ovaj nagradni konkurs postoji u Srbiji, baza znanja Kreativne škole stalno raste, dodavanjem novih radova kojima naši nastavnici pokazuju kako može da se primeni inovacija u nastavi, i koji su tradicionalno prepoznati i na internacionalnim takmičenjima, na kojima naši nastavnici svake godine osvoje značajne nagrade" naglasio je Vladan Živanović, generalni direktor Microsofta Srbija.

Ugledni primeri biće objavljeni na portalu www.kreativnaskola.com  i biće  dostupni svim nastavnicima u Srbiji zainteresovanim za unapređivanje kvaliteta nastave.

Microsoft

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,