Microsoft pustio u prodaju modernu tastaturu sa skenerom otiska prsta

Microsoft-ova moderna tastatura je sada i zvanično dostupna, nakon što je najavljena pre šest meseci. Kompanija je potvrdila da je tastatura dostupna u lokalnim Microsoft prodavnicama u Americi, Kanadi i Kini. Prodajna cena tastature je 130 dolara, što je zaista visoka cena.

PCPress.rs Image

Najvažnija dodatak na tastaturi je dugme za skeniranje otiska prsta, koje je smešteno sa desne strane space-a, odmah pored Alt dugmeta. Tastatura celokupnim dizajnom podseća na Apple-ov MackBook, i srebrno-sive je boje. Korisnici mogu da biraju između bežične Bluetooth 4.0. verzije i sa kablom, i automatski se povezuje sa kompjuterom. Koristi bateriju koja se puni i tastatura je kompatibilna sa Windows 10 (32-bitni i 64-bitni) ili sa uređajima koji podržavaju Bluetooth 4.0 ili veći.

Ovo predstavlja revoluciju u načinu pristupa kompjuteru. Kada je nameštena i priključena, sve što treba korisnik da uradi kako bi otključao svoj uređaj je da pritisne ovo dugme kako bi kompjuter registrovao otisak prsta. Tastatura bi mogla da učini logovanje na kompjuter i web stranice koje podržavaju identifikaciju otiskom prsta, kao i plaćanje online, mnogo sigurnijim.

Pročitajte i:  MS Paint: Prvo osveženje u deset godina

Izvor: NextPowerUp

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,