Microsoft radi na Cloud OS Restore funkciji za Windows 10

U pokušaju da osveži način na koji korisnici reinstaliraju svoje PC računare, Microsoft testira cloud-zasnovano preuzimanje Windows-a 10. Ovo za sada još uvek nije dostupno ni za javno testiranje, a funkcija bi trebala da se pojavljuje na uređajima na kojima testeri podižu Windows mašine nakon kraha sistema.

Iz Microsoft-a nema zvaničnih informacija o ovoj novoj funkciji. Oni su se samo osvrnuli na glasine koje kolaju na Internetu da ta funkcija još uvek nije funkcionalna i da će, kada bude, objaviti to na svom blogu.

Ovakav način reinstaliranja operativnog sistema nudi Apple sa macOS-om, sa opcijom preuzimanja kopije OS-a „iz oblaka“. Doduše i Microsoft je sličnu opciju koristio na Surface liniji proizvoda, omogućavajući uređajima da se „oporave iz cloud-a“, preuzimanjem kopije Windows-a 10 i njegovom reinstalacijom.

Trenutno, Microsoft radi na pojednostavljenoj verziji Windows-a 10 za slabiji hardver koji će biti u stanju da pokreće Windows Lite, u stilu Chrome OS-a, gde će opcija oporavka sistema preko cloud-a imati mnogo veću primenu.

Pročitajte i:  PwC Global Top 100: Tehnološke kompanije najvrednije

Izvor: Gadgets 360

Facebook komentari:

BIZIT 2020

5G 2019
Tagovi: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.