Microsoft redizajnira svoju OneNote aplikaciju

Microsoft je počeo da testira svoje novo ažuriranje OneNote dizajna. Proizvođač softvera je prvi put predstavio vizuelno ažuriranje prošle godine, otkrivajući da će objediniti svoje OneNote i OneNote za Windows 10 aplikacije u jednu OneNote aplikaciju.

Microsoft redizajnira svoju OneNote aplikaciju

Microsoft daje moderniji izgled OneNote-u

Promene dizajna omogućavaju OneNote-u da se neprimetnije uklopi u ostatak Windows 11 estetike. Okna za navigaciju i režim preko celog ekrana se ažuriraju, a lista stranica, kartice odeljaka i padajući meni beležnice takođe izgledaju drugačije. Microsoft koristi svoj Mica efekat, koji se koristi u temi za Windows 11 i pozadini radne površine, za opšti prozor aplikacije OneNote. Sve promene stvaraju moderniji izgled za OneNote, sa zaobljenim uglovima i ažuriranim animacijama.

Ako ste ljubitelj korišćenja OneNote-a za pravljenje beleški digitalnim mastilom, najnovija verzija uključuje ažuriranu karticu za crtanje sa alatima koji su slični Word, Excel i PowerPoint. Funkcije poput mastila za oblik, lenjira i mastila za tekst su prisutne na ovoj ažuriranoj kartici. OneNote takođe uključuje podršku za Surface Slim Pen 2 i njegove taktilne signale koji oponašaju osećaj olovke na papiru.

Pročitajte i:  Stručnjaci upozoravaju: AI koristi ogromne količine energije

Sortiranje stranica takođe dolazi u OneNote-u, omogućavajući korisnicima da sortiraju stranice po datumu kreiranja, datumu izmene ili po abecednom redu. Microsoft je sada fokusiran na ažuriranje glavne OneNote aplikacije za desktop računare, sa planovima da ključne karakteristike OneNote-a za Windows 10 prilagođene dodiru prenese na glavnu objedinjenu aplikaciju.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,