Microsoft šalje radnike na plaćeno odsustvo

Dok se veliki broj kompanija odlučuje da svoje zaposlene otpušta tokom epidemije Korona virusa, neke od njih su snažno podržale radnike kako bi se izborili sa ovom krizom. Zbog velikog poremećaja kompletnog obrazovnog sistema u Sjedinjenim Američkim Državama, kompanija Microsoft odlučila je da svojim radnicima isplati dodatna tri meseca plaćenog roditeljskog odsustva, kako bi mogli na miru da rešavaju novonastalu situaciju sa svojom decom zbog zatvaranja škola usred epidemija virusa COVID-19.

microsoft plaćeno odsustvo radnicima

Veća fleksibilnost svim zaposlenima

Microsoft se na ovako veliki korak odlučio pre svega jer je došlo do velikog zastoja u školskom sistemu, pa su svi koji imaju decu u ovom uzrastu sada u problemima. Takođe, oni su dodali još jednu mogućnost izbora, a to je da zaposleni mogu da biraju da li će nekoliko puta nedeljno biti odsutni sa posla, ili će uzeti kompletan tromesečni odmor.

Svrha ovih finansijskih mera jeste da se radnicima omogući veća fleksibilnost prilikom izbora dana za odmor, i to baš u trenutku kada su gotovo sve škole zatvorene zbog globalne pandemije. UNESCO je procenio da je zatvaranje škola u do sada potvrđenih 188 zemalja sveta uticao da više od 91% svetske učeničke i studentske populacije – oko 1,6 milijardi dece i mladih ostane u svojim domovima. Neke od akademskih institucija su već najavili da se školska godina završila, i da neće biti povratka u škole. Ovo uključuje i Vašington, gde je sedište Microsofta. Među kompanijama koje su odlučile da dodatno pomognu svojim zaposlenima je i Facebook, koji je najavio pozamašnu finansijsku pomoć svih svojim zaposlenima širom sveta ranije u toku marta.

Pročitajte i:  Windows 11 usporava AMD CPU-ove do 15 procenata

Izvor: CNN

Facebook komentari:

Tagovi: ,