Top50 Glas publike

Microsoft se u 2021. fokusira na glasovno kucanje uz Voice Launcher

Microsoft je počeo da ubacuje neke od funkcija koje su prvobitno bile namenjene za Windows 10x, a jedna od njih je nova “meka tastatura” (eng. soft keyboard). Glavna funkcija meke tastature je glasovno kucanje, a sada ona uključuje i takozvani “Voice Launcher”, javlja WindowsLatest, koji će početi da se pojavljuje u svakom textbox-u gde postoji Windows Search API, poput File Explorer-a, aplikacije za Podešavanja i Start Menu-ja.

PCPress.rs Image

Funkcija se takođe može pozvati putem Windows naratora pritiskom na „Win+H“. Microsoft se nada da će se iskakanjem okvira za glasovno diktiranje korisnici u većoj meri odlučivati da koriste tu mogućnost. Iz kompanije su to obrazložili tako što su napisali: „Vaša svakodnevna upotreba glasovnog unosa mogla bi da učini Microsoft-ovu govornu tehnologiju tačnijom, za sve koji govore vaš jezik. Ako odlučite da dodate svoje glasovne klipove, neke od njih će pregledati zaposleni i prodavci u Microsoft-u.”

Takođe je dostupno za korisnike programa Microsoft Insider u sledećim regionima.

  • Engleski: SAD, Velika Britanija, Kanada, Australija and Indija.
  • Francuski: Francuska i Kanada
  • Portugalski: Brazil
  • Španski, Nemački, Italijanski, Japanski, i Kineski
Pročitajte i:  Kraj bezbednosnih ažuriranja za WIndows 7

Naravno, uvek je moguće ovo isključiti u podešavanjima. Ta mogućnost će doći na sve računare sa Windows 10 October 2021 Update-om.

Izvor: mspoweruser

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,