TrendMicro

Microsoft se udružuje sa Volkswagenom kako bi HoloLens radio u automobilima

Microsoft je zvanično najavio novu funkciju „pokretne platforme“ za HoloLens 2, koja je dizajnirana da omogući slušalicama proširene stvarnosti da rade na mestima kao što su automobili. On se bavi dugogodišnjim problemom HoloLens-a u vezi sa pokretnim okruženjima koja zbunjuju senzore slušalica. Poboljšanje je razvijeno u saradnji sa Volkswagenom, koji je eksperimentisao sa korišćenjem slušalica kao heads-up displeja u svojim vozilima.

PCPress.rs Image

Kao što Microsoft-ov post objašnjava, slušalice sa proširenom stvarnošću prate kretanje koristeći kombinaciju senzora kamere i inercijalne merne jedinice (koja obično uključuje akcelerometre i žiroskope). Ali u automobilu, očitavanja ova dva senzora mogu biti u sukobu; slušalice osećaju kretanje, ali vide statičko okruženje. Drugim rečima, automobil je postao bolestan.

To je ono što je Volkswagen otkrio nakon što je počeo da istražuje upotrebu slušalica sa proširenom realnošću kako bi naučio vozače kako da brže obiđu trkačku stazu. Počeo je da sarađuje sa Microsoftom da bi rešio problem sa senzorom 2018. godine, i na kraju su razvili prototip sistema koji je omogućio automobilu da prikazuje informacije u realnom vremenu na povezanim slušalicama.

Pročitajte i:  Kako opozvati email u Microsoft Outlook-u

Sistem omogućava postavljanje virtuelnih objekata i unutar i izvan vozila. Jedna slika koju je objavio Microsoft prikazuje HoloLens 2 kako projektuje virtuelnu mapu na kontrolnu tablu automobila, sa strelicama za navigaciju koje se pojavljuju ispred na ključnim raskrsnicama. Druga pokazuje da upozorava vozača na predstojeći pešački prelaz.

PCPress.rs Image

 Volkswagen automobili već integrišu neke elemente proširene stvarnosti

Njegovi nedavni ID električni automobili imaju heads-up displej proširene stvarnosti koji projektuje podatke iz automobila – uključujući trenutnu brzinu i uputstva za navigaciju – na vetrobransko staklo, gde je vozaču lakše da vidi ne skidajući pogled sa puta.

Nije iznenađujuće, s obzirom na to da Microsoft čvrsto cilja HoloLens 2 od 3.500 dolara na poslovne korisnike, nema naznaka da će uskoro biti predstavljen potrošačima. Umesto toga, Microsoft navodi da bi prvi korisnici nove funkcionalnosti mogli biti pomorske kompanije koje mogu da povežu radnike sa udaljenim mehaničkim stručnjacima.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,