Microsoft smanjuje ažuriranja za Windows 10

Microsoft već neko vreme radi na rafiniranju iskustava ažuriranja za Windows 10, a deo toga je i novi tip ažuriranja koji će biti predstavljen sa objavom Redstone 5 ažuriranja u oktobru 2018.

PCPress.rs Image

Naime, sa Windows-om 10 Microsoft je predstavio tip takozvanog kumulativnog ažuriranja, što znači da se sve prethodno objavljene zakrpe nalaze u jednom paketu. Tako instalacija poslednjeg ažuriranja dovodi sistem u korak sa poslednjim poboljšanjima, a bez obzira kada su zakrpe prethodni put primenjene, što čini da paket od ažuriranja do ažuriranja postaje sve veći.

Da bi proces učinio bržim, Microsoft planira da sa Redstone-om 5 predstavi novi tip ažuriranja, a koji će se razlikovati u tri tačke: biće manji, moći će da se primenjuje više puta, te će se njime lakše upravljati. Nova ažuriranja će se i dalje dobijati preko Windows Update-a, a iz Microsoft-a najavljuju i dodatne povoljnosti za kompanije i veće organizacije. Budući da će ažuriranje moći da se primenjuje više puta organizacije koje za ekspresno ažuriranje koriste WSUS, System Center Configuration Manager (SCCM), ili neku treću stranu,  uštedeće velike količine novca, te protoka na mreži, prilikom ažuriranja servera.

Pročitajte i:  Stiže Megatron: Microsoft i Nvidia grade masivni jezički procesor

Nova ažuriranja biće upakovana kao .CAB fajlovi, a moći će da se preuzmu i kao Update Standalone Installer (.MSU) u Microsoft-ovom katalogu ažuriranja, te bi Windows 10 Redstone 5 trebalo da bude završen do kraja septembra, da bi do korisnika stigao u oktobru.

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,