Top50 Glas publike

Microsoft smatra da je Windows 11 (konačno) spreman za široku upotrebu

Prošlo je skoro punih 11 meseci od kada je Microsoft zvanično predstavio Windows 11, a kompanija tek sada smatra da je ovaj OS spreman za široku upotrebu i da može da ga instalira i koristi svako (ko ima odgovarajući računar). Drugim rečima, Microsoft veruje da je Windows 11 konačno dovoljno robustan da može da se instalira na sve nove PC računare, kao i da je vreme za agresivniji nastup za upgrade sa Windows-a 10.

windows 11

Uostalom, možda se i na svojim računarima u proteklih nedelju dana primetili da vam je ponuđen upgrade na Windows 11. Microsoft užurbano želi da proširi upotrebu ovog OS-a, s obzirom da je on trenutno instaliran na manje računara od Windows-a 7, za koji već neko vreme ne postoji podrška.

Problem je delimično i u „zloglasnoj“ TPM 2.0 opciji, čija podrška ne postoji na starijim računarima. A kao što je poznato, izgleda da veliki broj korisnika nije spreman da kupuje nove računare, samo da bi na njima mogli da pokrenu „našminkanu“ desetku. Zato analitičari predviđaju da Windows 11 još neko vreme sigurno neće uspeti da postane dominantan operativni sistem, verovatno sve dok većina računara na kojima radi Windows 10 ne zastari.

Pročitajte i:  Microsoft Excel je predstavio neverovatnu novu funkciju

Izvor: PC Magazin

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,