ePlaneta

Microsoft sprema novi Edge za Windows 10

Microsoft planira da od 15. januara 2020. godine počne sa isporukom Edge pretraživača koji se zasniva na Chromium-u, a svi Windows 10 korisnici bi preko Windows Update trebalo da automatski dobiju novi browser.

PCPress.rs Image

Još početkom novembra je moglo da se čuje da će novi Microsoft Edge biti povezan sa Windows-om 10, a svi oni koji imaju Windows 10 1709 ili novije verzije bi uslugu trebalo automatski da dobiju. Budući da objava nove verzije pretraživača nije u vezi sa programom Windows ažuriranja, na operativnom sistemu će biti napravljene neophodne promene, a kako bi se Edge uklopio bez greške.

Buduća ažuriranja će biti objavljivana na šest nedelja, dok će se sigurnosni update-ovi nuditi kad god je to neophodno. Jednom kada se Edge instalira, i kada se primene potrebna ažuriranja, sva podešavanja sa Legacy Edge-a bi trebalo da migriraju na novi Edge.

PCPress.rs Image

Microsoft je pripremio i Blocker Toolkit za novi Edge, koji je pre svega namenjen kompanijama koje ne žele automatsku implementaciju novog browser-a, a paket neće sprečavati da se Chromium Edge instalira ručno.

Pročitajte i:  Copilot Pro: Velika pomoć i poneka briga

Izvor: ZD Net

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,