Top50 Glas publike

Microsoft sprema vizuelne promene za Windows 10

Već neko vreme kruže glasine o značajnim vizuelnim promenama koje Microsoft sprema za Windows 10 u 2021. godini. Osveženja su u pripremi ponela kodno ime “Sun Valley“, a najozbiljnija potvrda predstojećih promena je oglas za posao koji je objavljen u oktobru prošle godine. U opisu novog radnog mesta stajalo je da kompanija traga za softverskim inženjerom koji bi učestvovao u kreiranju i primeni promena u okviru Windows 10 operativnog sistema.

PCPress.rs Image

Nakon što je procurela vest o konkursu za posao kompanija je promenila tekst i izbacila najzanimljivije delove, pa oglas sada izgleda kao opis bilo kojeg drugog radnog mesta. To ne znači da je Sun Valley otkazan, naprotiv. Očekuje se da promene stignu sa Windows 10 21H2 – buildom koji bi do korisnika trebalo da dođe u drugoj polovini 2021. godine. Istina je da se sve vesti zasnivaju na glasinama, te na svedočenjima tajnovitih izvora koji su bliski projektu, ali eksperti ističu da najnovija ažuriranja za neke aplikacije u okviru Microsoft Storea ukazuju da bi očekivane vizuelne promene mogle da stignu vrlo brzo.

Pročitajte i:  Microsoft proširuje saradnju sa OpenAI-em

PCPress.rs Image

Poslednje ažuriranje je stiglo na Alarms and Clocks aplikaciju, i demonstrira neke nove UI elemente, među njima i vizuelne promene koje su vrlo vidljive. Iz kompanije kažu da im je namera da korisnike sa tačke na kojoj im je Windows potreban pomere na onu na kojoj Windows vole, a u tome bi trebalo da pomognu i estetska osveženja.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,