BIZIT 2022

Microsoft SQL Server 2012 od prvog aprila na tržištu

PCPress.rs Image

Nova verzija SQL servera 2012 od danas se nalazi u proizvodnji i biće dostupna na tržištu od prvog aprila. U saradnji sa sedištem korporacije u Redmondu, SQL server 2012 razvijan je od strane 30 inženjera zaposlenih u Majkrosoft razvojnom centru koji se nalazi u Beogradu i predstavlja jedan od svega četiri takva centra na teritoriji čitave Evrope.

„Nakon četiri godine rada, sa ponosom mogu da kažem da na svetsko tržište izlazi Majkrosoft server koji je delom proizveden u Srbiji. Tim koji je radio na razvijanju servera čine mladi stručnjaci školovani u Srbiji, čiji je prosek godina niži od 28. Neki od njih su osvajači medalja na svetskim olimpijadama za čije su usluge bili zainteresovani prestižni svetski univerziteti i mnoge poznate kompanije. U trenutnoj situaciji, ostanak u Srbiji ovakvog kadra za nas možda predstavlja i veće dostignuće od lansiranja novog SQL servera na koji je ponosna čitava kompanija.“ – Izjavio je povodom lansiranja novog SQL servera Dragan Tomić, direktor Majkrosoft razvojnog centra u Beogradu.

Novi SQL server 2012 omogućava brzo konvertovanje podataka u željeni format bez obzira na veličinu ili vrstu, uz pomoć već poznatih alata za upravljanje podacima. Pored veće brzine i lakšeg pretraživanja podataka  pomoću  servisa  Fast Track, novinu predstavlja i half-reck forma Paralel Data Warehouse-a koja je dizajnirana tako  da obezbedi vrhunske performanse najzahtevnijih skladišta podataka. Kompanija Majkrosoft predstavila je i nove mogućnosti na servisu Fast Track, kao što su Always On i xVelocity. Always On omogućuje stalnu dostupnost, dok xVelocity sadrži performanse nove generacije i značajno povećava prostor za čuvanje podataka odnosno omogućava stotinu puta bolje analitičke performanse.

Pročitajte i:  DuckDuckGo i problemi s praćenjem

Prema prvim procenama kompanije Forrester Consulting, koristeći novi SQL server u prvih 12 meseci moguće je zaraditi i do 189% novca uloženog u njegovo instaliranje.

PCPress.rs Image

Vođeni podacima istraživačke kuće Gartner, prema kojima se broj elektronskih podataka godišnje uvećava za 59%, dok  75-80% od toga ostaje u nestrukturiranom formatu, iz  kompanije Majkrosoft najavljuju da će se uskoro na tržištu pojaviti i Preview servisa za Windows Azure baziran na Apache Hadoop-u. Svi korisnici koji su zainteresovani za najnoviji preview, mogu se prijaviti na adresi http://www.hadooponazure.com .

Kvalitet novog proizvoda koji su srpski „SQL rendžeri“ stvarali u saradnji sa američkim timom u Redmondu, korisnici će imati prilike da ocene u mesecima koji dolaze. Korisnici mogu preuzeti poslednju verziju SQL servera na linku www.Microsoft.com/sqltrial  koji sadrži i mogućnost testiranja  novog proizvoda.  SQL Server 2012 su već probali i koriste od ranijih stadijuma razvoja stotine globalnih industrijskih lidea kao što su Volvo, Revlon, HSN, Sanofi Pasteur, Klout i LG Chemical.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,