N Central domination

Microsoft Srbija za decu u “Svratištu”

Beograd, 16.12.2009. – Kompanija Microsoft je odlučila da 777 dinara od svakog prodatog računara sa Windows 7 operativnim sistemom, pokloni Svratištu za decu ulice. Akcija će trajati od 15. decembra, do 31. januara, a od prikupljenog novca deci u Svratištu će se kupiti neophodne stvari – garderoba, veš, ormari…

MSFT-image001Ivana Neman Janković, menadžer poslovne grupe Windows u kompaniji Microsoft, kaže da je Windows 7, kako pokazuju i podaci na globalnom nivou, najprodavaniji operativni sistem kompanije Microsoft, a zimski period i novogodišnji praznici – vreme kada se najviše kupuju računari. Zima je s druge strane najteži period za decu ulice, i tada im je najpotrebnije toplo sklonište, hrana i odeća kako bi se ugrejali. „Važno je da budemo humani, i da u periodu slavlja mislimo na decu koja nemaju mogućnost da dočekaju Novu godinu u toplom domu“, kaže Ivana Neman Janković.

Akciji Microsofta Srbija pridružili su se i partneri, pa je tako Gigatron odlučio da za svaki 50 prodati računar, jedan računar pokloni deci u Svratištu.

Pročitajte i:  DuckDuckGo i problemi s praćenjem

Microsoft Srbija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,