Prestigio-ASBIS

Microsoft sumirao napredovanje Edge pretraživača

Microsoft je poslednjom objavom objasnio koliko je kompanija učinila svoj alat Edge bržim i efikasnijim tokom poslednjih nekoliko meseci. Da bi pomogao korisnicima da izvrše svoje zadatke što je brže moguće, tim je još u martu uveo optimizacije u Edge 81, a kasnije i u Edge 83.

edge veoma napredovao

PGO i LTO poboljšavaju efikasnost pretraživača

PGO (Profile-Guided Optimizations) i LTO (Link-Time Optimizations) daju prioritet najvažnijim delovima koda, ali i optimizuju upotrebu memorije. Ove dve tehnike su očigledno poboljšale brzinu Edge-a za čak 13% u poređenju sa prethodnim verzijama, na osnovu referentne vrednosti Speedometer 2.0. Microsoft je takođe u aprilu uveo poboljšanja animacija pomicanja pretraživača, a Edge sada radi glatkije i brže reaguje.

Tim nastavlja da radi na smanjenju količine memorije procesorske snage koja je potrebna pregledaču. Ažuriranje za Windows 10 iz maja ove godine smanjuje upotrebu memorije pregledača do 27% na osnovu internih testova Microsofta. Konačno, smanjena je i veličina samog pretraživača za oko 50% prošle godine, tako da ne zauzima previše prostora na vašem uređaju. Edge je nedavno pretekao Firefox kao najpopularniju Chrome alternativu, prema statistici NetMarketshare. Chrome i dalje ima lavovski udeo na tržištu sa preko 70% udela, dok se Microsoftov pulen polako uzdiže na listi.

Pročitajte i:  Šest Microsoft Edge prečica koje trebate da isprobate

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: