Microsoft Surface Duo neće imati dobru bateriju

Microsoft Surface Duo zamišljen je kao elegantan uređaj sa dva ekrana. On i izgleda zaista prefinjeno, kao da je sve na svom mestu, pa se Microsoftu ne može zameriti to što su uštedeli na bateriji, ili ipak može?!

loša baterija surface duo

Svega 3,460mAh baterije za dva ekrana

Ako se Microsoft Surface Duo pogleda fizički, izgleda impresivno, inovativno i sveže na tržištu koje se pomalo zamorilo u poslednje vreme. Međutim, kada se dođe “ispod haube”, iskaču neke kontradiktornosti. Na primer, u uređaju će biti postavljen Qualcomm Snapdragon 855 procesor, memorija od 64GB ili 256GB. Kada je reč o bateriji, ona je prilično mala, svega 3,460mAh.

Ako se uzme u obzir da je Microsoft ugradio dva 5,6-inčna displeja, koji mogu da se okreću za 360 stepeni i transformišu u 8,3-inčni tablet, onda se dolazi do pitanja da li je tako mala baterija dovoljna? Takođe, u Surface Duo biće ugrađen RAM od 6GB, kao i kamere od 11MP, i za prednju, i za zadnju stranu. Tu su i senzor za otisak prsta, USB-C i Nano SIM slot.

Zamišljeno je da ovaj uređaj napravi most između telefona i računara, a da bude fokusiran na moderan, produktivan i atraktivan tablet uređaj. Da li će u tome uspeti, ostaje da se vidi nakon lansiranja na tržište. Što se baterije tiče, o njoj će se sigurno tek govoriti.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: