ASUS Zenbook

Microsoft Teams dobija korisnu nadogradnju

Microsoft radi na novoj funkciji za Teams koja će pomoći da se osigura da usluga dosledno radi, bez obzira na lokaciju korisnika.

PCPress.rs Image

Adiministratori će moći da kontrolišu bendiwdth

Prema roadmap-i proizvoda, nova kontrola bandwidth-a u romingu će omogućiti administratorima da naprave prilagođene politike propusnog opsega (bandwidth), na osnovu geografskog položaja svakog korisnika Teams-a. Ovo omogućava administratorima da postave ograničenje širine opsega kada korisnici putuju na udaljene lokacije ili lokacije s ograničenom širinom opsega, a zatim ublaže ograničenja kada putuju na lokaciju sa većim propusnim opsegom, objasnio je Microsoft. Porastom rada na daljinu i egzodusa iz većih gradova, IT timovi morali su da smisle kako da pruže isti nivo usluge zaposlenima koji rade van urbanih, prigradskih i ruralnih područja.

Razlike u internetskoj infrastrukturi koja pokriva ove različite regije su značajne, s tim što neko osoblje ima pristup brzom internetu sa puno propusnog opsega, a drugi članivi tima imaju problema sa povezivanjem. Međutim, sa novom funkcijom Teams-a, administratori će imati jednostavan način da reše potencijalne probleme sa performansama, biranjem ograničenja propusnog opsega nagore ili nadole, u zavisnosti od potrebe. IT timovi će u početku imati na raspolaganju dve postavke: AllowIPVideo i MediaBitRateKb. Prvi utvrđuje da li je omogućen korisnikov video, dok drugi određuje brzinu prenosa medija za razmenu zvuka i videa na sastancima.

Pročitajte i:  Microsoft Teams: Nova funkcija za lakše deljenje sadržaja

Izvor: Techradar

Facebook komentari:

Tagovi: ,