Top50 Glas publike

Microsoft Teams dobija nadogradnju galerije koju smo svi čekali

Microsoft radi na maloj, ali dobrodošloj nadogradnji za Teams, koja će poboljšati korisničko iskustvo tokom velikih sastanaka.

PCPress.rs Image

Paginacija dolazi u video pozive Microsoft Teams

Prema novom unosu u roadmap proizvoda, režim galerije Microsoft Teams (koji prikazuje prisutne na ekranu u mreži tri po tri) uskoro će imati koristi od paginacije. Kada ste u prikazu galerije i ima više od devet video zapisa, navigacijske kontrole će se pojaviti ispod galerije. Pomoću ovih kontrola možete videti više video učesnika, objašnjava se u unosu. Nova funkcija je za sada u razvoju, ali bi trebalo da se pojavi svim korisnicima u septembru.

Ranije ove godine, Microsoft Teams je dozvolio do 49 učesnika da se pojave na ekranu u bilo kom trenutku putem režima koji se naziva prikaz velike galerije (large gallery view). S novom funkcijom straničnog prikazivanja za redovan prikaz galerije, Microsoft je korisnicima konačno pružio način da izaberu koji će se drugi posetioci pojaviti na ekranu, bez ugrožavanja doživljaja gledanja.

Doduše, prikaz galerije od devet osoba verovatno će biti dovoljan za većinu redovnih sastanaka, što znači da paginacija neće tako često biti u upotrebi. Ali za sesije na nivou odeljenja i kompanije ili druge velike sastanke, verovatno će se pokazati korisnom mogućnost pregledanja stranica učesnika da bi se proverilo ko prisustvuje. U budućnosti možemo zamisliti da se kompanije za video konferencije kreću ka sistemu pomoću kojeg se mreža može preurediti jednostavnom drag-and-drop mehanikom. Ali za sada je to ipak samo budućnost.

Pročitajte i:  Microsoft Teams: Ovo su najnovije funkcije koje je Microsoft dodao u poslednjih mesec dana

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: