Ikotek

Microsoft Teams koristi AI za bolje video pozive

Nova tehnologija može da minimizira odjeke i druge probleme prilikom glasovnog ćaskanja.

PCPress.rs Image

Kvalitetniji video pozivi

Microsoft bi uskoro mogao da ublaži neke od najgorih smetnji u video pozivima. Kompanija uvodi nadogradnju kvaliteta glasa zasnovanu na veštačkoj inteligenciji koja bi trebalo da pomogne svakom učesniku u pozivu da se jasno čuje.

Novi modeli mašinskog učenja mogu ne samo da ponište odjeke, već čak i da smanje šanse za nezgodne prekide eliminisanjem preklapanja vezanih za eho. Tehnologija mašinskog učenja eliminiše odjeke koristeći kombinaciju od otprilike 100.000 simuliranih prostorija koristeći testiranje od preko 30.000 sati govora.

Takođe, Microsoft je platio redovnim korisnicima Teams-a da snime svoje glasove kako bi pomogli u prepoznavanju hiljada različitih uređaja. Ono što je najvažnije, obrada svih podataka se dešava na vašem uređaju. Ovo pomaže Microsoft-u da smanji troškove ali i osigurava da se smanjenje odjeka desi brzo i kod šireg kruga korisnika.

Nakon nekoliko meseci testiranja, funkcija je sada dostupna. Dolazi u paru sa nekoliko drugih nadogradnji, uključujući poboljšanja veštačke inteligencije za video pozive sa ograničenim propusnim opsegom i optimizacijom za prikazivanje teksta.

Pročitajte i:  Microsoft OneDrive AI planovi

Ova opcija sama po sebi verovatno mnoge neće naterati da izaberu Teams umesto drugih programa kao što su Zoom ili Google Meet ali bi moglo da preokrene ravnotežu ako virtuelni sastanci postanu svakodnevni na radnom mestu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,