Microsoft Teams uzvraća udarac: Borba za prevlast i nove funkcije

Microsoft Teams je objavio niz novih funkcija, koje će dobro poslužiti u borbi sa rivalima i u trci za prevlast među servisima za video pozive.

PCPress.rs Image

Prva među korisnim opcijama je ona koja uz pomoć veštačke inteligencije reguliše pozadinsku buku, a tako što sistem analizira poziv, izdvaja zvukove koji dolaze iz okruženja i umanjuje njihov uticaj na kvalitet razgovora. Među takve zvukove spada i buka koju pravi saobraćaj, klima uređaji, oni koji ne učestvuju u sastanku, ali i različiti problemi sa mikrofonima. Funkcija je postojala i do sada, a razlika je u tome što se u podešavanjima pojavila i opcija “High”, koja omogućava da se pozadinska buka još više potisne. Korisnici se nadaju da će opcija umanjiti i buku koju prave deca i kućni ljubimci, što će moći da provere kada do njih stigne u novembru, na uređaje koji imaju Windows 10, 8.1 i 7.

Za one koji Teams koriste na iOSu Microsoft je dodao nove funkcije uz pomoć kojih može da se poboljša produktivnost i poveća privatnost. Tu je i funkcija za gramatičke provere, koja ukazuje na delove teksta koji su nepravilno napisani, te Caller ID za glasovne poruke. Tako su se ove opcije pridružile nizu drugih koje su se pojavile u prethodnih nekoliko meseci, a u kompaniji se nadaju da je to dovoljno da se prestigne glavni rival – Zoom.

Pročitajte i:  Kad AI savetuje: Rasizam umesto pomoći

PCPress.rs Image

Sve je više opcija čiji je cilj da umanje izveštačenost video poziva, poput mogućnosti da se pozadina prilagodi ukusu korisnika, te da se Together Mode iskoristi kako bi se video sastanci približili onima iz analognog života. Istina je da i Zoom nudi slične opcije, a najveća prednost Teams servisa je to što preko Advanced Communications omogućava integraciju sa drugim Microsoft proizvodima.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,