Microsoft testira 1080p striming za Xbox

Rezolucija 720p za strimovanje u oblaku Xbox Game Pass, nazvana xCloud, pristojna je na telefonu. Windows Central i The Verge kažu da Microsoft testira 1080p strimove. Nije sigurno koliko je široko rasprostranjeno testiranje niti koliko brzo ćete videti tu nadogradnju, ali ovo bi bilo veliko poboljšanje kvaliteta za igrače velikih ekrana.

PCPress.rs Image

Dolazak podrške za više igrača

Istovremeno curenje ažurirane aplikacije Xbox Game Streaming za Windows takođe pokazuje kako će softver omogućiti podršku za više igrača. Navodno će nuditi podršku za unos dodirom i žiroskopom, čineći izvodljivijim daljinsko igranje Xbox igara na tabletima.

I 1080p test i nova aplikacija su rani i nije sigurno kada će se ijedno od njih pojaviti. Govori se da je Microsoft zakazao gejming događaj za mart, ali ne postoji garancija da će u to vreme biti spremna za nadogradnju. Lepo je videti kako Microsoft napreduje u industriji igara u cloud-u. Igre u oblaku i igra na daljinu najbolje funkcionišu kada ne morate da brinete o izboru uređaja ili kvalitetu slike. Microsoft svakako posle ovoga neće biti sveprisutan i dominantan na tržištu, ali opet nudi priliku svima da isprobaju budućnost gejminga i odluče sami da li je to za njih ili ne.

Pročitajte i:  Za korisnike Xbox Live Gold dve nove besplatne igre

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: