Top50 Glas publike

Microsoft tiho potvrđuje ažuriranje funkcije Windows 11 verzije 22H2

Microsoft će proslaviti jednogodišnji rođendan Windows 11 izdavanjem velikog ažuriranja kodnog naziva „Sun Valley 2“.

PCPress.rs Image

Moguće je preuzeti i instalirati preview verzije

Ako imate Windows 11 uređaj, ažuriranje ćete dobiti automatski i to potpuno besplatno pod uslovom da je vaš uređaj već na novom OS-u. Kako se sve više približavamo izdavanju Windows 11 Sun Valley 2, Microsoft postaje sve konkretniji u vezi sa tim. Ovog puta, broj verzije „22H2“ je zvanično potvrdio sam Microsoft. Microsoft koristi verziju 22H2 kao probni naziv za sledeću veliku ispravku. Ovo takođe potvrđuje da je ažuriranje korak bliže finalizaciji. Trenutno je nejasno kako kompanija planira da javno nazove ovu veliku reviziju operativnog sistema Windows 11.

Naravno, već znamo da će se verzija 22H2 više fokusirati na popravljanje postojećeg interfejsa operativnog sistema Windows 11 kao što Start Menu, Control Center/notification, native apps kao što je MS Paint, Windows Settings, taskbar desktop i druge oblasti operativnog sistema. Ovo ažuriranje je takođe podešeno da vrati podršku za taskbar drag and drop i doda novi Task Manager u Windows 11. Kao i uvek, moguće je preuzeti i instalirati preview verzije i započeti testiranje ranih delova operativnog sistema Windows 11 Sun Valley 2 već danas. U Insajderskom programu postoje različiti kanali za različite grane OS-a. Ako danas želite da isprobate verzije sledećeg velikog ažuriranja za pregled, možete se pridružiti Dev Channel-u, koji je namenjen korisnicima sa najvećim tehničkim predznanjem.

Pročitajte i:  Microsoft prestaje da prodaje Windows 10

„Dev kanal“ je prvobitno korišćen za testiranje početnih verzija Sun Valley-a i kasnijeg Windows 11. Većina ažuriranja aplikacija se takođe pojavljuje na Dev Channel-u, jer je Beta kanal trenutno rezervisan za testiranje ispravki grešaka. Pouzdane verzije će biti objavljene na beta kanalu za nekoliko meseci kako se budemo približavali javnom lansiranju. Pre lansiranja, Windows 11 22H2 će biti objavljen u „Release Preview Channel“ koji se obično koristi za testiranje verzija spremnih za upotrebu.

Izvor: Windowslatest

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,