BIZIT 2022

Microsoft u novembru gasi podršku za Skype Classic

Microsoft je ranije najavio da će prestati da podržava Skype Classic (7.0) početkom septembra ove godine. Prošlo je mesec dana od tog prvobitnog roka, a iz kompanije je stiglo novo obaveštenje – podrška za Skype Classic biće ukinuta u novembru – kako kažu, ovog puta zaista.

PCPress.rs Image

Do odlaganja je došlo zbog protesta korisnika koji nisu bili srećni zbog pokušaja uslovljavanja njihovog prelaska na Skype 8. Podrška će biti ukinuta 1. novembra za desktop računare, a za telefone i tablete to će se desiti dve nedelje kasnije – 15. novembra. Starije verzije biće aktivne još neko vreme, ali iz Microsoft-a predlažu da se izvrši nadgradnja na Skype 8, kako bi se izbegli mogući problemi u radu.

Inače, Skype 8 donosi mnoge nove funkcije u ovoj komunikacionoj aplikaciji, kao što su HD video pozivi, drag&drop deljenje fajlova, ali i ukida neke od funkcija koje su korisnici često koristili. Odlaganje Microsoft-a može da se protumači i kao kupovina vremena, kako bi bar neke od tih funkcija bile implementirane u Skype 8, i time se tranzicija pomenutim korisnicima učinila lakšom.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,