ePlaneta

Microsoft ubrzava Edge… Počevši od ovog jednog menija 

Problem sa pretrpanim brauzerima postoji već dugo, ali Microsoft sada nešto preduzima povodom toga, i to ne smanjenjem funkcija, već ubrzavanjem brauzera.

PCPress.rs Image

Performanse menija sada se učitavaju 42 posto brže

Kompanija radi na tome da korisnički interfejs Edge-a učini responzivnijim, počevši od menija Browser Essentials.

Ovaj meni — koji prikazuje informacije o performansama Edge-a — sada je 42 posto brži, zahvaljujući prelasku na WebUI 2.0 arhitekturu. Microsoft kaže da je meni 76 posto brži na uređajima bez SSD-a ili sa manje od 8 GB RAM-a.

Pored toga, Microsoft ubrzava meni sa omiljenim stavkama u verziji 124, čineći ga 40 posto bržim. Funkcije istorije, preuzimanja i novčanika u Edge-u će takođe dobiti WebUI 2.0 nadogradnju.

Microsoft navodi da je izgradio WebUI 2.0 nakon što je otkrio da mnoge komponente Edge-a koriste pakete koda koji su “previše veliki.” WebUI 2.0 menja stvari tako što smanjuje ove pakete i koristi “modularniju” arhitekturu. “Sada se oslanjamo na repozitorijum web komponenti koje su optimizovane za performanse na modernim web pretraživačima,” kaže Microsoft.

Ali sa Copilot integracijom i gomilom drugih alata koje je Microsoft ubacio u svoju bočnu traku, bilo bi korisno da se smanji broj funkcija kako bi iskustvo bilo glatko kao što je nekada bilo.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *