Top50 Glas publike

Microsoft upozorio na Windows 10 ažuriranja

Eksperti već neko vreme upozoravaju da korisnici Windows 10 operativnog sistema nemaju dovoljno kontrole nad ažuriranjima, te drugim važnim procesima, dok iz kompanije kažu da je važnije da uređaji budu ažurirani na vreme nego da korisnici imaju kontrolu nad instaliranjem novih opcija. Još u martu 2017. godine Windows 10 je preuzeo potpunu kontrolu nad time kako se preuzimaju i instaliraju ažuriranja, a poslednjih dana su korisnike sačekali dodatni problemi.

PCPress.rs Image

Naime, novi problemi su u vezi sa tim što korisnici nisu u mogućnosti da pristupe Microsoft Store-u ili Windows Update funkciji, te umesto novih ažuriranja dobijaju poruku da „je u pitanju greška, te da provere internet konekciju.“ Microsoft je nakon toga obavestio korisnike da se sigurnosni eksperti upoznati sa problemom, te da je istraga u toku. Pojedini stručnjaci ponudili su rešenja koja bi mogla da budu previše složena za obične korisnike, budući da uključuju izmene u DNS podešavanjima pogođenih Windows 10 uređaja, te preusmeravanje na javni Google DNS server. Radi se o privremenom rešenju, ali je malo verovatno da će većina korisnika krenuti tim putem.

Pročitajte i:  Microsoft planira nova otpuštanja

PCPress.rs Image

Windows 10 ažuriranja izazvala su više problema tokom 2018. godine, te su u januaru, aprilu, oktobru i novembru komplikacije uticale na iskustva velikog broja korisnika.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,