Top50 Glas publike

Microsoft: Vista Platform Update (DX11 i za Vistu)

PCPress-Directx11-Vista Danas je kompanija Microsoft objavila konačnu verziju Platform Update dopuna za Windows Vista operativni sistem. Ovaj update obuhvata nekoliko sistemskih biblioteka namenjenih budućim, ali i mnogim aktuelnim novijim aplikacijama: Windows Graphics, Imaging, and XPS Library, Windows Ribbon and Animation Manager Library, Windows Automation API i Windows Portable Devices Platform.

Za korisnike Viste, nove biblioteke su dostupne kroz Windows Update mehanizam i kao pojedinačni downloadi, a u tom obliku neke biblioteke su raspoložive i za korisnike Windows XP-a, omogućavajući rad aplikacija koje koriste Windows 7 API-je. Naravno, za Windows XP biće na raspolaganju ograničen set mogućnosti koje taj operativni sistem može da podrži.

PCPress-dxdiag Ono će što će zanimati sve korisnike je DirectX 11 koji je sastavni deo ovih biblioteka, pa je dostupan ljubiteljima igara i multimedije koji koriste Vistu u kombinaciji sa nekom od savremenih grafičkih kartica. Ako ne znate koju verziju DirectX-a koristite, u komandnoj liniji otkucajte dxdiag. Noviji DirectX omogućava bolje igranje, bolju reprodukciju video datoteka i korišćenje najnovijih drajvera za grafičke kartice.

Pročitajte i:  Microsoft najavio novi AI alat za generisanje glasa

Ako želite da koristite najnoviju verziju DirectX-a, posetite adresu http://www.microsoft.com/games/en-US/aboutGFW/pages/directx.aspx ili pratite direktan link za web instalaciju. U zavisnosti od verzije DirectX-a koju trenutno koristite, web instaler će preuzeti 10 do 80 MB dopuna i osvežiti vaš sistem najnovijom verzijom DirectX-a koju možete da koristite s obzirom na vaš hardver i operativni sistem.

PC Press

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,