Dual-screen uređaji stižu, ali ne izgleda kao što je Microsoft isprva mislio. Kompanija je isprva planirala da lansira Windows 10X sa novim hardverom – Surface Neo – za božićne praznike ove godine. Međutim, izgleda da je taj novi OS, napravljen pre svega za telefone, tablete i laptopove sa dva ekrana – odložen za 2021. godinu. Razlog tome je verovatno činjenica da ti uređaji ipak neće biti u prodaji do kraja ove godine, kako je isprva trebalo.

PCPress.rs Image

Windows 10X – naredna velika stvar?

“Sa Windows-om 10X, napravili smo sistem koji će omogućiti fleksibilnost, a fleksibilnost nam je omogućila da se okrenemo Windows 10X uređajima sa jednim ekranom, da iskoristimo snagu Cloud-a i omogućimo našim mušterijama da rade, uče i zabavljaju se na nove načine”, rekao je Panos Panej u svom postu. “Ti Windows 10X uređaji sa jednim ekranom, biće prvi izraz onoga što taj OS može da ponudi našim mušterijama, a mi ćemo nastaviti da tražimo pravi momenat, u saradnji sa našim OEM partnerima, i da donesemo uređaje sa dva ekrana na tržište.”, dodao je Panej.  

Još uvek nije u potpunosti jasno šta će to posebno Windows 10X doneti na uređaje sa jednim ekranom, s obzirom da je ovaj OS pravljen pre svega za uređaje koji imaju dva dispeja – za Windows 10X se dosad isticalo kako će pomoći da se lakše upravlja i organizuje rad na dva ekrana, a u isto vreme da bude štedljiv po bateriju koja se sada dosta crpi duplo većim displejem.

Izvor: engadget