Microsoft: Windows 7 dostupniji, ali…

Win7-family-pack-package Microsoft polako razjašnjava detalje oko dostupnosti Windows 7 operativnog sistema. Očigledno je da kompanija želi da izađe u susret korisnicima koji već koriste Windows, nudeći im povoljnije cene i mogućnost nadogradnje već postojećeg sistema pod povoljnijim uslovima…

Već smo pominjali najavljeni Family paket, a jutrošnje obaveštenje iz Microsoft-a kaže da će retail verzija biti raspoloživa na američkom tržištu po ceni od 150 dolara. Cena uključuje paket sa DVD-om i tri Windows 7 Home Premium licence (za tri kućna računara). Zbunjuje, međutim, podatak da će isti paket biti raspoloživ i na kanadskom tržištu po ceni od 200 dolara, dok se ostala tržišta i ne pominju. Primetno je da prodavci već nude ovaj paket u pretprodaji sa popustom od 10%.

Win7-windows-anytime-upgrade-retail-packages Opcija WAU (Windows Anytime Upgrade) raspoloživa je na svim tržištima, a predviđa povoljnije cene za nadogradnju na napredniju verziju Windows 7 operativnog sistema od one koju ste već kupili. Neke opcije su već definisane, pa ako ste kupili netbook sa Starter verzijom, možete da ga nadogradite na Home premium verziju za 80 dolara. Tabela (za sada) predviđenih WAU opcija izgleda ovako, ali moguće je da će se razlikovati za neka tržišta, pri čemu je evropsko još uvek vrlo nedefinisano zbog antimonopolskih sporova koji su u toku između EU i korporacije Microsoft.

Izvor: Microsoft

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: