VMware-vForum

Microsoft: Xbox kao aplikacija za TV

Microsoft je u ranim fazama razvijanja xCloud streaming servisa za mobilne uređaje, pa su sledeći logičan korak, kako se tvrdi, opcije za pametne TV uređaje. Tako je nedavno najavljeno da bi Xbox u obliku aplikacije za TV mogao da se pojavi već 2021. godine.

PCPress.rs Image

Prethodno je najavljen hardver za xCloud TV streaming, pa je odmah počelo da se spekuliše da nešto slično čeka i Xbox. Kompanija je 2016. već počela da radi na Xbox light varijanti, ali je hardver ubrzo otkazan. Iako je Cloud u centru pažnje, to ne znači da će kompanija odustati od hardvera i konzola, već se radije govori o hibridima koji će poznate delove hardvera kombinovati sa cloud mogućnostima.

PCPress.rs Image

Tako bi igre u bližoj budućnosti mogle da se igraju u hibridnim ekosistemima, što će, na primer, korisnicima omogućiti da lakše testiraju igre pre nego što odluče da ih kupe. Microsoft planira da xCloud integriše i u Facebook Gaming, što ukazuje na to da su i Xbox TV aplikacije sasvim moguće, samo još uvek nije poznato kada bi mogle da se pojave.

Pročitajte i:  Zviždači-uzbunjivači govore da je Microsoft upleten u podmićivanje širom sveta

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: , , , , , , ,