Zebra

Microsoft: Xbox kao aplikacija za TV

Microsoft je u ranim fazama razvijanja xCloud streaming servisa za mobilne uređaje, pa su sledeći logičan korak, kako se tvrdi, opcije za pametne TV uređaje. Tako je nedavno najavljeno da bi Xbox u obliku aplikacije za TV mogao da se pojavi već 2021. godine.

Prethodno je najavljen hardver za xCloud TV streaming, pa je odmah počelo da se spekuliše da nešto slično čeka i Xbox. Kompanija je 2016. već počela da radi na Xbox light varijanti, ali je hardver ubrzo otkazan. Iako je Cloud u centru pažnje, to ne znači da će kompanija odustati od hardvera i konzola, već se radije govori o hibridima koji će poznate delove hardvera kombinovati sa cloud mogućnostima.

Tako bi igre u bližoj budućnosti mogle da se igraju u hibridnim ekosistemima, što će, na primer, korisnicima omogućiti da lakše testiraju igre pre nego što odluče da ih kupe. Microsoft planira da xCloud integriše i u Facebook Gaming, što ukazuje na to da su i Xbox TV aplikacije sasvim moguće, samo još uvek nije poznato kada bi mogle da se pojave.

Pročitajte i:  Da li je vreme da Gmail zamenite ProtonMailom?

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,