Microsoft zainteresovan za akviziciju Discord-a

Microsoft pregovara sa Discord-om o kupovini softvera za chat za više od 10 milijardi dolara. Kaže se da je šef Xboxa Phil Spencer razgovarao sa Discord-om o potencijalnom dogovoru.

PCPress.rs Image

Prodajna vrednost veća od 10 milijardi dolara

VentureBeat je objavio da je Discord došao do prodajne vrednosti veće od 10 milijardi dolara, nakon što je više potencijalnih kupaca izrazilo interesovanje i da je potpisao ekskluzivnu raspravu o akviziciji sa jednom strankom, sugerišući da bi dogovor mogao biti blizu. Za sada postoje velike šanse da to bude Microsoft, ali se napominje da će Discord biti važniji za samu javnost, nego u smislu vrednosti za akviziciju.

U prošlosti su Epic Games i Amazon bili dovođeni u vezu sa Discord-om i potencijalnom akvizicijom. Discord ima oko 140 miliona korisnika mesečno i prihodovao je prošle godine 130 miliona dolaraNjegova poslednja procena bila je 7 milijardi dolara nakon što je u decembru krug finansiranja generisao 100 miliona dolara.

Discord-ov softver je besplatan za većinu korisnika, ali kompanija zarađuje na mesečnim pretplatama od 9,99 dolara na Nitro pretplate koje nude naprednije funkcije kao što je deljenje ekrana veće rezolucije, dodatni paketi nalepnica i veća ograničenja za otpremanje.

Pročitajte i:  Microsoft 365: Explorer odlazi u avgustu

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,