Microsoft zaobilazi Apple pravila

Microsoftova nova aplikacija će dozvoliti korisnicima iPad-a i iPhone-a pristup Xbox Game Pass-u. Microsoft razvija iOS aplikaciju za dovođenje Game Pass-a na iPad i iPhone, zaobilazeći pravila Apple App Store-a, objavio je u četvrtak Business Insider. „Apsolutno ćemo završiti na iOS-u“, rekao je Microsoftov gaming boss Phil Spencer zaposlenima na sastanku u sredu, navodi Business Insider.

PCPress.rs Image

Apple je zabranio pristup zbog nepoštovanja smernica

Microsoft je u avgustu najavio da će njegova usluga za video igre Project xCloud biti puštena u septembru besplatno za pretplatnike Xbox Games Pass Ultimate. Usluga daje korisnicima pristup za više od 100 igara na Xbox-u ili PC-u, kao i za Xbox Live gaming social network. Microsoft je tada rekao da će biti podržani uređaji koje pokreće Google-ov Android operativni sistem, ali rekao je da Apple blokira napore da uslugu striming igara pruži korisnicima iPhonea i iPada. Apple je rekao da ne dozvoljava strimovanje aplikacija za igre poput Microsoftove usluge xCloud, jer ne slede smernice kompanije, uključujući pojedinačno podnošenje igara na pregled i pojavljivanje na grafikonima i pretrazi.

Pročitajte i:  Microsoft Teams: Nova funkcija za lakše deljenje sadržaja

Apple je prošlog meseca promenio kurs, rekavši da menja pravila App Store-a kako bi omogućio usluge strimovanja igara, ali Apple neće jednostavno dozvoliti kompanijama za igre da objave aplikaciju. Umesto toga, kompanije za strimovanje igara moraju da podnesu aplikaciju za svaku pojedinu igru, koju će Apple potom pregledati, baš kao i bilo koji drugi 1,8 miliona programa u App Store-u. Spencer je u sredu rekao zaposlenima da Microsoft istražuje mogućnost pružanja usluge korisnicima iPad-a i iPhone-a putem njihovih browsera, objavio je Business Insider.

Apple i Microsoft nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar.

Izvor: Cnet

Facebook komentari:

Tagovi: