N Central domination

Microsoft zaposlio autora igre Portal da razvija igre za cloud

Microsoft je angažovao Kim Swift, možda najpoznatiju kao ko-kreatorku Portala, da nadgleda saradnju Xbox Game Studios Publishinga sa nezavisnim studijima na igrama napravljenim za cloud. Swift se pridružuje kao viši direktor igara u oblaku nakon boravka u Stadiji, gde je bila direktor dizajna igara.

PCPress.rs Image

Ulaganje u cloud gejming

Swift je bila producent Narbacular Drop-a, koji je objavljen 2005. Valve je unajmio tim koji stoji iza te igre kako bi postao duhovni naslednik igre Portal. Swift je bila vodeća u projektu klasičnog puzzle-platformera. Radila je na seriji Left for Dead pre nego što je prešla na Airtight Games (Quantum Conundrum) i kasnije Amazon i EA Motive. Google je u februaru ugasio interne studije za igre Stadia. Mnogi od članova tima prešli su u druge kompanije. Iz ovog studija koji je unajmio Kim kažu da će ona biti zadužena za povezivanje Xbox igara, kako bi se uspešno povezalo oko 3 milijarde igrača koji igraju igre na više platformi.

Microsoft želi da dosegne ogroman broj igrača koji nemaju, žele ili trebaju konzole ili gejming računare. Za one koji nemaju finansijske resurse da kupuju skupe računare i konzole, cloud gejming predstavlja pravu revoluciju, jer će omogućiti mnogo širem krugu ljudi da učestvuju u video igrama.

Pročitajte i:  Microsoft radi na ubrzanom razvoju AI tehnologije za autonomne dronove i leteće taksije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: