Microsoft želi da olakša pokretanje Android aplikacija na Windows-u

Ranije tokom ove godine, Microsoft je predstavio „Your Phone“ opciju koja omogućava bolju saradnju pojedinih Android i Windows uređaja. Izgleda da kompanija ne želi da se zadrži samo na „mirroring-u“ aplikacija na monitorima, već da obezbedi pokretanje Android aplikacija direktno na na Windows-u.

PCPress.rs Image

Nazvan „Project Latte“, ovaj sistem trebalo bi da omogući developerima da njihove aplikacije pripreme za pokretanje na Windows-u 10, uz malo ili bez ikakvog dodatnog truda. Tehnologija bi trebala da koristi Windows Subsystem fol Linux, sa dodatnim Android layer-om koji bi radio preko njega. Ovo, naravno, ne bi radilo na svim aplikacijama, prvenstveno na onim koje koriste Google Play servise tokom rada, ali bi svakako omogućilo velikom broju aplikacija da prorade na Windows-u.

Iako bi ovo bio super potez koji će dramatično povećati broj podržanih Android aplikacija na Windows-u, ne bismo trebali da se radujemo unapred. Naime, Google je potrošio godine da obezbedi pravilan rad Android aplikacija na Chrome OS-u, koji je mnogo sličniji Android-u od Windows-a, a čak i danas postoji mnogo aplikacija koje ne rade u potpunosti na ovoj platformi.

Pročitajte i:  Uslužni programi: Korisni alati na jednom mestu

Project Latte bi mogao da bude završen tokom 2021. godine, ali to su samo nagađanja. Moramo da naglasimo da ovo nije prvi put da Microsoft planira tako nešto, ali do sada nije imao uspeha u tome. Istovremeno, Google pokušava da obezbedi pokretanje Windows aplikacija na Chrome OS-u, pa nam u nekoj (daljoj) budućnosti možda neće biti bitno na kojoj platformi radimo.

Izvor: Android Police

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,